B-Kuld

Her kan du læse om B-kuldet.
Start fra bunden, hvis du vil læse hele historien fra starten.

b33
Anebell vi elsker dig vi ved du har det godt

Nekrolog:

Mandag d. 1/12-2014 gik Anebell i fødsel, helt som planlagt. Anebell fik veer helt efter bogen, men kunne ikke komme rigtig i gang. Vi opsøgte vores vanlige dyrlæge som ingen grund så til at gribe ind.
Med en underlig fornemmelse kørte vi hjem igen. Hjemme, traskede Anebell rundt som normalt..
Først på aftenen havde vi igen kontakt til vores vanlige dyrlæge, der fortsat ikke så nogen grund til at gribe ind. Desværre fik Anebell kl. 23.40 akutte fødselskomplikationer. Vi var hos vagtdyrlægen – Holsted dyreklinik inden for 15 min… Her fik hun omgående intensiv behandling og akut kejsersnit.
Desværre stod hendes liv ikke til at redde.
Anebell døde klokken 01.00 d. 2. dec. 2014.

Tak for alt – Anebell – du lever videre i dine hvalpe.

b38
2/4-2008 – 2/12-2014

Seneste opdatering:

9/2-2015

Så er hvalpene flyttet hjemmefra. Der hærsker igen ro i det lille hjem. Hvalpegården er pillet ned og pakket sammen. Pludselig er stuen KÆMPE STOR !, men det skal Bell nu nok lave om på de kommende måneder. Dette kuld hvalpe er uden sammenligning, den største udfordring vi til dato har mødt. Det har været en kæmpe ruche tur, hvor følelserne til tider har siddet uden på tøjet.. Men takket være venners hjælp, er vi kommet igennem. Vi vil i den forbindelse gerne sige tak til ALLE der har givet os støtte, det både via besøg, telefonopkald, hilsner og afløsning i kassen. Uden opbakningen var vi aldrig kommet igennem !


21/01-2015

Så blev det atter tid til en lille opdatering. Det er ikke blevet til ret meget den sidste uges tid. Der har været travlhed i kassen. Socialiseringen får pt. maks opmærksomhed. Låger og skuffer i skabene bliver smækket, som var man i gang med det største skænderi.. Støvsugeren kørere ekstra mange gange og gør det nu også i hvalpekassen. Plastik poser bliver sprunget, bøtter bliver ”tabt” på gulvet, radioen spiller så højt at naboerne kan høre det osv.. Alt i alt, er der en frygtelig larm lige nu.. -Og hvalpen ?? Tja.. De snorker som om intet var hændt..

b32

I dag er hvalpene også blevet introduceret for lammeribben for første gang. Der gik ikke mange sekunder, inden alle 4 lagde i hvert sit hjørne og gumlede løs ! Et rigtigt dejligt syn, som også er med til at fortælle os, at vores tid som ”forældre” snart er slut… Bell bliver boende, men om kun 6 dage, flutter Louie og Borris og kort tid efter, følger Kooga også efter..

b31

Vores tid med hvalpene er snart slut.. Bag os lægger nogle af de største udfordringer man som opdrætter kan komme ud for. –Men de fleste opgaver er blevet løst med et fornuftigt resultat. -Og for hvalpekøberne, lægger der nu rigtig mange timer med træning. Vi glæder os til at følge deres videre fært.

b30

I dag har vi også modtaget div. Beklædningsgenstande fra hvalpekøberne. Når hvalpene bliver lagt i seng i aften. Bliver det sammen med duften af deres nye familie. Det bliver spændende at se om de kan kende deres familie på baggrund af duften.

b29

Hvalpene er også begyndt at reagere, når man siger deres navne. Spørgsmålet er så om det med tiden, udvikler sig til lydige hvalpe..


10/01-2015

Lidt stemningsbilleder fra kassen

b27
Pladsen ved køleskabet er blevet trang…
b28
Kooga Ligger lige og får sin middagsmad…
b25
Borris dribler lige lidt med bolden…
b26
Hvor mange basser er der her ??

04/01-2015

Besøg af hvalpekøbere.

I de første dage af det nye år, har vi haft besøg af nogle af hvalpekøberne. Det har været rigtig spændende for dem, da det er første gang de reelt får hvalpene at se og ikke mindst, får lov at rører dem.

Bi-Jo Bassen Barf Eater Louie

Louie skal flytte Lidt længere ned i byen. Her skal han være ”onkel Anton’s” bedste legekammerat. Anton er også Basset Hound, men naturligvis ikke nær så lydig som Louie… Louie’s opgave bliver at sikre, at husstandens godbider ikke blive for gamle…

b24
Til at sikre den fornødne mængde mad, har Louie udset sig denne famillie: Far – Alex, Mor – Tenna, Bedste veninde – Amalie, Bedste veninde – Olivia og Bedste veninde – Andrea

Bi-Jo Bassen Borris

Borris skal flytte til Holte, hvor han med fast pote skal være Direktør og styrer kontor og køkken for PISTOR, som dagligt laver over 1000 sandwich – Lige noget for en klog og flot Basset.

Til at sikre sig rigelig med forkælelse, har Borris udset sig familien Bøttker, som består af: Mor – Gitte, Far – Karsten, Legekammerat – Alvin og Legekammerat – Loui.
Til at sikre sig rigelig med forkælelse, har Borris udset sig familien Bøttker, som består af:
Mor – Gitte, Far – Karsten, Legekammerat – Alvin og Legekammerat – Loui.

03/01-2015

Først skal der lyde et godt nytår til alle.

Hvalpene er nu begyndt at komme, når man kalder på dem. De er rigtig søde, når de kommer stavrende på deres små tykke ben med de allerede nu alt for store potter. Uheldene fortsætter tilsyneladende med at ramme os.. I nat mistede vi den lille 2 farvede han. Han havde de foreløbende dage haft tendens til nogle hosteanfald.. i løbet af dagen havde han så haft lidt hård mave. Mens han sad og trykkede, sank han pludselig sammen og var død på stedet… Utrolig ærgerlig at miste en dejlig livsglad og tillidsfuld hvalp på den måde.

b22

-men ikke alt skal være sørgelig. Vi har haft nogle fantastiske jule dage, hvor hvalpene virkelig har fået lov at boltre sig. Det skal naturligvis ikke få lov at ske i stilhed 😆


26/12-2014 (24 døgn)

Tja.. Det er jo næsten ikke nødvendigt at skrive noget til billeder som disse… Bell har valgt at tage sig en middagslur, midt i spisningen – og vil da ærligt indrømme at der nok heller ikke sker noget ved at han ikke spiser op…

b20
b19

23/12-2014 (21 døgn)

I dag kom så dagen, hvor hvalpene skulle prøve at spise vælling for første gang i deres liv. En fantastisk underholdende oplevelse -hvis man da lige ser bort fra de 2 timer det tager at gøre hvalpene og kassen, rene igen.. Afrodite har givet Bastian lov til at komme på besøg i hvalpekassen. Ingen tvivl om at de er søde -Men det lader åbenbart til at de er farlige, når de fiser… Bastian giver et kæmpe hop -og vupti, så står man helt uden for hvalpekassen og nyser forurettet…

b18

Tilvæksten stiger også støt og roligt. Gennemsnits vægten hedder nu intet mindre end 1360 g. Hvis alt fortsætter som forventet, betyder det at hvalpene ligger på godt 5,5 kg. når de skal flytte hjemmefra..

b17

18/12-2014 (16 døgn)

Efter 14 dage med alt for mange op og nedture, lader det endelig til at der hersker ro igen. Det har været de absolut værste 14 dage vi kan mindes, i vores tid som hundeejere..

Kun 2 hvalp mangler at runde 1 kg… Så de vokser godt.

Afrodite er stadig fantastisk i sin rolle som hvalpemor. Vi har svært ved at få armene ned over hendes fantastiske instinkt.

Alle hvalpe har fået øjne nu, og de er så småt begyndt at kunne følge vores silhuetter, når vi bevæger os rundt omkring hvalpekassen.

b16

Vi er også så småt begyndt at træne disciplinen ”tis på avis” Det går rimeligt… Nogle af hvalpene rammer i hvert fald avisen… -om ikke andet når de skal sove…


15/12-2014 (13 døgn)

Uheldet ser åbenbart ud til at forfølge os i øjeblikket.

For få døgn siden, måtte vi desværre tage afsked med Bellina. Hun var fra fødselen meget træt, men vi valgte at give hende al den støtte vi overhovedet havde mulighed for.

-Men igen måtte vi konstatere at naturen altid vinder..

Selv om vi er kede af tabet af Bellina, glæder vi os også over at der masser af uro i kassen..

f.eks. så er den mindste af hannerne ved at være ekspert i at bryde ud af kassen. Ikke mindre end 2 gange er det nu lykkedes ham at stikke af over kanten…

b15

Havde i nat fornøjelsen af at tage ham på fast gerning i sit 3. forsøg… Læg i øvrigt mærke til de små blanke øjne..


7/12-2014 (5 døgn)

Nu skal det hele jo ikke gå op i hvalpe.. Mor og Bastian har lidt kvalitetstid sammen. Det er jo hårdt at udfylde den store opgave som stolt hundefar…

b14

Skal hilse og sige at Bastian var MEGET i søvn underskud, efter snorkenen at dømme. -men en lur under tæppet sammen med mor, er nu heller ikke så dårligt.

Vi er stadig meget berørt af det skete. Vi savner Anebell..

– men det står desværre ikke til at ændre.

Omvendt glæder vi os over at hvalpene trives godt og Afrodite passer dem så godt. Man kan ikke sige andet en at hun forstår at ære sine plejebørns mor…

b13

Hun malker som en drøm ! Hun producerer lige nu mere mælk  end hvalpene kan nå at malke af hende i de 2 bagerste patter, så de andre skal også nok komme op på fuld produktion..


5/12-2014 (3 døgn)

Så fandt vi endelig lidt tid, så vi kunne få billeder af hvalpene på siden..

Hvor utroligt det end lyder, så er nogle af hvalpene allerede ved at udvikle deres helt egen personlighed.

F.eks er den ene af hannernes første reaktion at lave sutte bevægelser ud i luften, hvis du rører ved den..

En anden bliver hysterisk, hvis ikke den får sutten stukket i munden inden for ca 1/1000 sek. efter der er blevet taget op..

En har fundet ud af at man kan stikke af, hen over Afrodite, når hun ligger op af forpladen i kassen..

En minder mest om en fugleunge, når den skal have mad

-den sidste han, menes at være en B-hund… Den er temmelig morgensur når den bliver vækket..

-og tæven… Tja… Man kunne godt mistænke hende for at lide af søvnabnøb…

Nogle af hvalpene har også fået midlertidig navn…

Bevares.. Det er nok ikke de mest inteligente navne – men vi kan kende dem fra hinanden..

Her er et lille filmklip: Fodertid i hvalpekassen

Mindre pletter lille…
Mindre pletter lille…
Mange pletter stor…
Mange pletter stor…
Mest sort – ”Tykke hund”
Mest sort – ”Tykke hund”
Lille blis – 4 prik
Lille blis – 4 prik
b07
Bellina
b08
Stor blis – hjerte fyr

4/12-2014 (2 døgn)

Vi er stadig mere eller mindre i chok efter den frygtelige hændelse der har hændt os for ganske få dage siden..

-men oven over alt det sorte, er der også 6 små stjerner der glimter mere og mere for hver time der går. De bøvler livligt rundt i hvalpekassen. 5 drenge og 1 pige.

Pigen bliver boende hos os og får navnet:

Bi-Jo Bassen Bellina

-En hyldest til Anebell og hendes ejer – Bettina

Afrodite har overtaget moderrollen i hvalpekassen. Afrodite er vores tæve fra A-kuldet – Fra februar 2014. Hun gør et fantastisk stykke arbejde. Utrolig at en så ung tæve, kan have så stærke moderfølelser i en alder af kun 10 mdr. !

Afrodite - 10 mdr.
Afrodite – 10 mdr.

16-11-2014

Efter at Anebell er blevet tør, har hun valgt at posere lidt for fotografen…

b05

Bettina oplyser i øvrigt at Anebell pt. æder ALT der ikke er naglet fast…


15-11-2014

Vi nærmer os nu stille og rolig termin. På fredag kommer Anebell.

Hvalpekassen er ved at blive støvet af. Hvalpekulleren har så småt ramt os.. Aviser, klude, køkkenruller, kamera, affaldsposer, desinficeringsvæske, KAFFE !! ikke at forglemme… vægt, tæpper, osv, osv… Det er næsten lige som at pakke til en laaaaang ferie, – men ferie er jo nok ikke ligefrem det vi får mest af de kommende 8 uger… J

Vi glæder os mindst lige så meget, som børn glæder sig til jul !

-Og at dømme efter Anebell’s mave, så bliver der også dejligt uroligt i kassen.

En nyvasket og MEGET gravid Anebell…
En nyvasket og MEGET gravid Anebell…

31/10-2014

Det er svært at se på billederne her, men ifølge ”De kloge hoveder” skulle den være god nok…

b02
b01

Her vil løbende kunne læses om B-kuldet, når det er født.

Ind til da, kan du læse mere om forældrene

Og se deres stamtavle.