A-Kuld

Her kan du læse om A-kuldet.
Start fra bunden, hvis du vil læse hele historien fra starten.

Seneste opdatering:

5/4-2014

Så er hvalpene så småt ved at flytte hjemmefra. Det sidste der er fra os at sige er: Held og lykke til alle hvalpene og deres nye familier. Vi håber de må skabe masser af glæde for og hos jer. Vi glæder os til af følge deres videre ført gennem livet.

4/2-2014 - 5 nyfødte hvalpe
4/2-2014 – 5 nyfødte hvalpe
a52
4/4-2014 – A-Kuldet 7½ uge

22/3-2014 (46 dage)

I dag kom så dagen hvor alle hvalpene skulle gennemgå hvalpetesten.
Vi har været så heldige at få Mette Aunsberg, en af DKK’s anerkendte hvalpe- og unghunde- instruktører til at foretage hvalpetesten på alle hvalpe. Hun havde Lena Huus med, som medhjælper og fotograf.

Lena har for øvrigt Bastians søster, Elpida og har haft deres far (Flabbi.) Tusind tak til jer begge, for hjælpen !

Det er en fantastisk oplevelse at betragte testen blive udført på hvalpene. Vi må naturligvis ikke være i nærheden af hvalpene mens testen foretages.. -Så det er jo godt vi kan stå i køkkenet og følge slagets gang gennem vinduet.. 

Alvin ”tvangstestes”
Alvin ”tvangstestes”
Arnold ”Lydtestes”
Arnold ”Lydtestes”
Afrodite ”smertetestes”
Afrodite ”smertetestes”
Abby ”Tilgængeligheds testes”
Abby ”Tilgængeligheds testes”
Alberthes ”Flokfornemmelse testes”
Alberthes ”Flokfornemmelse testes”

Vi har fået en ganske kort gennemgang af resultaterne, men vi må vente til næste uge med at få de endelige resultater af testen..
Der var ikke de store overraskelser.. En af de største var nok da Arnold skulle have snuden helt hen til grydelågene, mens der blev larmet med dem.. Det havde vi nok ikke lige regnet med..
-Og at Alvins smertetærskel nærmes er ikke eksisterende, samt at han bare ikke gider ligge på ryggen, bare fordi Mette ville have ham til det..
-eller som Mette sagde: han er en ”Jeg gider ikke det der pis”-hund !
Vi har også lært et nyt begreb.. Nemlig ”En Pyt-hund..”

Afrodite tjekker om Mette nu også skriver det rigtige…
Afrodite tjekker om Mette nu også skriver det rigtige…

Nu er alle hvalpene blevet rigtig godt trætte, så nu trænger de til en ordentlig lur, inden de skal have noget at spise..

a52

-Kan for resten hilse fra Mette og Lena og sige at ALLE hvalpene også er ”Kysse og Kramme testet…” -Og de allle sammen bestod med topkarakter 😀


18/3-2014 (42 dage)

Så er det vejedag igen.. Gennemsnitsvægten d. d. er knap 4,1 kg. -Så de vokser stadig godt.. Det er blevet en lidt anderledes oplevelse at veje dem nu.. De første gange brugte vi en madkasse.. Nu bruger vi en stor 7,5 liter røre skål fra Tupperware.. -Og så er den endda slet ikke for stor..


14/3-2014 (38 dage)

Tiden flyver afsted. Hvalpene trives og vokser godt. De er nu nået op på 3,5 kg. Pippe kommer nu næsten kun i kassen for at rydde op. Meeen… Det bliver da til en enkelt tår i ny og næ… – indtil en af hvalpene kommer i tanke om at bide Pippi i patterne i stedet for at sutte… Så er dét slut !

Hvalpenes omgivelser vokser også stille og roligt. Hver aften har vi ”kongens efterfølger” i stuen, når alle hvalpene bliver sluppet løs på gulvet..

Bastian synes efterhånden at de er lidt spændende, -men også meget irriterende, for de bliver ved at jagte ham… Så er der kun én ting at gøre.. Søge i sikkerhed i sofaen..

Arnold er blevet træt... Meget træt..
Arnold er blevet træt… Meget træt..
Efter store oplevelser, skal der soves..
Efter store oplevelser, skal der soves..
Alberthe får en lur på stuegulvet
Alberthe får en lur på stuegulvet
Afrodite guffer riben
Afrodite guffer riben

Efter store oplevelser, skal der soves.. Afrodite guffer rådyr riben..

Socialiceringen fortsætter, -nu i ekstra høj tempo. Kravene bliver skærpet og hvalpene udfordres nu med flere ting på én gang. F.eks. er hvalpene nu ved af tilkæmpe sig en plads i rangordenen – og det går ikke altid stille for sig.. Til tider runger kassen af HYL og SKRIG, når en af hvalpenes hale eller øre pludselig bliver brugt som tyggeben… Det er en meget vigtig fase i hvalpenes udvikling, så der er ikke andet at gøre, end at lukke øre og øjne – og så vente på at de ”falder på plads” i rangordenen..
Når de skal spise, skal de nu også selv plukke noget af kødet af benene. Det kræver en ekstra indsats.. Man bliver træt, -men det er det hele værd, for det der plukkes af er det rene guf.


4/3-2014 (28 dage)

Så er det vist på tide at få opdateret siden lidt igen..

Hvalpene er nu 4 uger.

Tiden flyver jo afsted og hvalpene vokser og vokser !
De nærmer sig efterhånden 2,5 kg..

Fastelavn er nu veloverstået. Hvalpene havde besøg af alt fra ægte prinsesser til rigtig farlige Ninja krigere. -Og alle skulle lige hen og snakke med hvalpene.

Alvin - Arnold - Alberthe - Afrodite - Abby
Alvin – Arnold – Alberthe – Afrodite – Abby

ALLE HVALPE HAR NU FUNDET NYE FORÆLDRE:

Arnold flytter hjem til Mette og Peter i Randers NV – Hans nye navn bliver Walther

Bi-Jo Bassen Arnold
Bi-Jo Bassen Arnold

Flytter hjem til Helen Gjertz i Nossebro i Sverige

Bi-Jo Bassen Alvin
Bi-Jo Bassen Alvin

Afrodite bliver hjemme hos os.

Bi-Jo Bassen Afrodite
Bi-Jo Bassen Afrodite

Abby flytter hjem til Heidi og Kristian i Aabenraa – Hendes nye navn bliver Abby-Jo

Bi-Jo Bassen Abby
Bi-Jo Bassen Abby

Alberthe flytter hjem til Else Marie og Janus i Holstebro – Hendes nye navn bliver Anna

Bi-Jo Bassen Alberthe
Bi-Jo Bassen Alberthe

27/2-2014 (dag 23)

Så har hvalpene rundet de 3 uger.. gennemsnitsvægten er nu oppe på intet mindre end 1675 g.

Det går stærkt, når maden serveres. De første dage bestod kosten primært af havregrød, A38 samt hakket strube og sener. Nu er havregrøden reduceret til ca. 2 spsk. Og A38 er reduceret til ca. 1 spsk., hvor imod kødmængden er hævet betragtelig. Vi er i dag gået over på hakket kalkun i stedet for strube og sener- og der er ingen tvivl ! Hvalpene elsker det !

Maden er serveret…

a32

10 min. senere…

a33

24/2-2014 (dag 20)

Så er det så småt ved at være tid til fast føde.. Det tog ca. 5 minutter for dem at spise -og 1 time at gøre dem og hvalpekassen ren igen..

a31

Vi har også haft besøg af Stinna og Camilla. Stinna og Camilla har selv Basset Hound. De har nemlig ”Onkel Cookie” derhjemme.

a30

23/2-2014 (dag 19)

Vores ”store hvalp” har i dag været ude og spille kamp for Vejen’s U19 hold, og har så været på arbejde bagefter…

Kan man så forestille sig noget mere afslappende end at komme træt hjem fra arbejde og så få sig en lille lur – sammen med hvalpen..

Sweet dreams – Stefan..

a29

22/2-2014 (dag 18)

I dag har hvalpene haft besøg af Sara og Silke, som har hygget med hvalpene i hvalpegården. De har rigtig hygget.

a28

17/2-2014 (dag 13)

Ak ja… Tiden flyver afsted.. I morgen bliver A-kuldet 14 dage gammelt.

a27

Det er altid trygt og rart at ligge hos mor og sove..

Alle hvalpene har nu små sprækker ved øjnene og stavrer usikkert rundt på de små tykke bene. Intet er så sigende, som et flot mælkskæg – og det må man da sige de har…

a26

16/2-2014 (dag 12)

Mens halvdelen af Danmarks befolkning suser rundt på Henne Strand og ser på døde hvaler, slapper vi her i huset af, ved at zappe lidt rundt på kanalerne. Hundene nyder en ”woodoo stang” (kyllingefod) og vi tager en ekstra kop varm kaffe – Kigger på hvalpene og glæder os over at Alberthe nu er begyndt at ”gå” – eller hvad man nu skal kalde det for… Arnold har fået små sprækker ved øjnene, hvilket bevidner om en stor og ny verden, der snart åbenbare sig for hvalpene. Kanten på fødekassens indgang er atter blevet forhøjet, da Alvin (nu igen) har fundet ud af at kravle over sin mor, nå hun ligger ved åbningen…

a25

15/2-2014 (dag 11)

Så er det blevet tid til 2. gang pedicure. Alvin har overgivet sig og er her ved at få klippet de små syle spidse negle, så Pippi ikke føler det som tortur, hver gang de skal have en tår.

a24

Det der med at få ordnet negle er ikke noget Bastian sætter særlig højt… Faktisk mener han at det burde forbydes..
–Og den bedste måde at gøre opmærksom på det, er åbenbar sådan her…

a23

14/2-2014 (dag 10)

Så er hvalpene blevet 10 dage. Hvalpene trives rigtig godt og nærmer sig nu med hastige pote-skridt 1000 g ! Pippi spiser som var det sidste måltid.. Hun er nu oppe på knap 900 g foder pr. dag…

Bi-Jo Bassen Alvin
Bi-Jo Bassen Alvin
Bi-Jo Bassen Arnold
Bi-Jo Bassen Arnold
Bi-Jo Bassen Afrodite
Bi-Jo Bassen Afrodite
Bi-Jo Bassen Abby
Bi-Jo Bassen Abby
Bi-Jo Bassen Alberthe
Bi-Jo Bassen Alberthe

13/2-2014 (dag 9)

Afrodite sover trygt bag mors hoved. Imens tager de andre sig en tår.. Hvordan Alberthe er kommet der op… Tja – Mor skulle lige lidt længere om på ryggen.. Når man har suget sig fast, så holder man altså fast… Koste hvad det vil…
Hvalpene har nu fordoblet deres vægt. Siden fødsel.

a17

11/2-2014 (dag 7)

Så er hvalpene blevet 7 dage. Allerede nu er hvalpene så småt, begyndt at vise deres personligheder. Nogle finder sig i meget, andre bliver hysteriske, når de bliver skubbet af deres patte. Pippi er begyndt at forlade kassen frivillig, når det er blevet tid til at lufte lidt, men kun for små korte lufteture i haven. Egentlige lufteture er det ikke blevet til endnu.

a16
Bastian tager - som det kan ses - sin fader rolle, meget rolig.
Bastian tager – som det kan ses – sin fader rolle, meget rolig.

9/2-2014 (dag 5)

Så har vi fået styr på alle ”hvalpene” Den store 2 benede hvalp er vores ”hvalp”, der lige er på en af sine mange daglige besøg i kassen. Lige nu, er det Alberthe, der er den heldige…

a14

Nu må de første 48 timer vist være overstået.. Nu er alt fært røget ud af huset og vi kan nu igen trække vejret normalt…

a13

Der er liv og glade dage i hvalpekassen. Vi har i dag haft besøg af Bastians ”far og mor” De medbragte både sutteklude til hvalpene, slumretæppe til Pippi og katte pude til hvalpene -Så det er en stolt hundemor der her ligger model for fotografen.


7/2-2014 (dag 3)

Da de første 48 timer er meget vigtig for hvalpene ang. fært prægning, har hvalpekassen været spækket med fært.

7/2-2014 - A-Kuld med fært i kassen

–Så under tæppet ligger skind fra 2 rådyr køller og bag det blå håndklæde, ligger et næsten komplet underben fra et krondyr –så her lugter betænkeligt meget af velhængt dyr, her i stuen… I sådan en situation kunne gulvvarmen godt undværes…


4/2-2014

4/2-2014 - Pippi med nyfødt A-Kuld
4/2-2014 – Pippi med nyfødt A-Kuld

I dag fødte Pippi sine hvalpe. Her ligger hun så med hendes 5 dejlige hvalpe – 2 Hanner og 3 Tæver:

Velkommen til: Bi-Jo Bassen Alvin
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Alvin
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Arnold
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Arnold
Bi-Jo Bassen Afrodite - 1 døgn
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Afrodite
Bi-Jo Bassen Abby - 1 døgn
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Abby
Bi-Jo Bassen Alberthe
Velkommen til: Bi-Jo Bassen Alberthe

a05
Pippi 2/2-2014
a04
Pippi 21/1-2014

Så nærmer vi os fødslen af A-kuldet.
Hvalpekassen er klar, Pippi er klar og… nåh ja – Bastian er også klar…

a03
30/1-2015 – Fødekassen en klar.
a01
30/1-2015 – Bastian er også klar til fødslen og tager det HELT roligt !
a02
30/1-2015 – Pippi’s frihøjde er ved at være indskrænket..